Sonntag, 22. November 2015

Es ist Winter

Gestern habe ich im Blog noch die Überschrift: "es wird winterlich" gewählt und heute Abend kann ich sagen: "es ist Winter".
Wir waren heute bei meinem Sohn eingeladen und sind dort, ca. 40km entfernt, um 16:30 Uhr losgefahren und sind in den totalen Schneefall gekommen. Dadurch haben wir für die Strecke ca. 1 1/4 Stunde gebraucht. Im Dunkeln, bei Schneefall mit dem Auto fahren....man sieht nichts....grauenhaft.
Hier zu Hause sah es im Hof dann so aus:
 
Dann morgen früh, allen viel Spaß, bei der Fahrt zur Arbeit......
.....fahrt bitte alle vorsichtig!

1 Kommentar:

 1. Hej Marlise, oj har ni redan fått snö 'där nere', stackars er inte kul med vinter, särskilt inte när man måste köra bil i mörker och snöfall. Det är det värsta jag vet att köra på natten och när vägarna är hala och snöiga. I helgen fick västra Skåne (Malmö) mycket snö och kyla,
  vi just här klarade oss utan, men en natt var det - 15 gr, brrr . . . . . nästa natt + 4 gr.
  Lustigt väder !
  Men det är vinter nu och då får man vänja sig vid snö och kyla.
  Jag läste om din far som var skogsvaktare (det har jag hört innan) och jag förstår att ni tyckte om att vara i skogen. En stilig far hade du och jag förstår också att du älskade honom, så skönt att kunna vandra i barndomens fotspår.
  Skogen är en läkande kraft, mår man dåligt i själen ska man gå ut i skogen, då mår man sedan mycket bättre.
  Jag var också mycket ute i skogen som barn och även nu som vuxen, jag tror inte barn är ute så mycket i skogen, det är nog dator och Ipad som gäller.

  Varma kramar till er sänder/ Eva

  AntwortenLöschen