Dienstag, 18. März 2014

Öland: Burgruine Borgholm

Der letzte Beitrag stellte die Sommerresidenz des schwedischen Könighauses, Schloss Solliden vor, dann muss heute die Burgruine Borgholm folgen. Denn sie liegt direkt neben Schloss Solliden, man kann sie nicht verfehlen, wenn man auf Borgholm zu fährt, sieht man sie links der Straße. Auch hier lohnt ein Besuch. Eintritt 70,-SEK
es ist sehr gut erhalten....für eine Ruine
innen gibt es eine kleine Ausstellung
man kann auch nach oben gehen, quasi in die 1. Etage
Die Räume können für Hochzeiten gebucht werden, hier war die Tafel schon gedeckt.

1 Kommentar:

  1. Tack Marlise för kommentar hos mig. Jag förstår att du blir lite fundersam på det där med antal besökare.
    Det är så här; KIWIK ligger vid den östra sidan av Skåne utmed havet, det är från början en liten fiskeby som har utvecklats till mer än det. Denna kust frodas också många åpplen, så varje år blir det äppelmarkads fest. Den traditionen är alltid i slutet på september när äpplena mognat, det är den 'lilla' marknaden på hösten.
    Men sen finns den stora marknaden i Kiwik som alltid anordnas varje år vid samma tidpunkt, ungefär i mitten på juli månad. I tre dagar pågår den och där blir det otroligt mycket folk, säker över 150 000 personer. Jag har aldrig varit på Kiwiks sommar marknad, alldeles för mycket folk, för att jag ska orka. Men det finns otroligt mycket att se på. Så det är skillnad med dessa två marknader förstår du.

    Du visar många härliga bilder från Öland, det är en underbar Ö, eller hur ?!

    Hälsningar/ Eva

    AntwortenLöschen