Samstag, 14. Juli 2018

Sonnenblumen

Das ist ein Sommer, so heiß, kein Regen. Zuerst blühte ja alles gleichzeitig, jetzt muss alles auf den Feldern gleichzeitig geerntet werden und der Ernteertrag ist wohl sehr gering. Von daher kann man im Moment hier keine wirklich schönen Fotos machen, außer von den Sonnenblumen, die an den Rändern der Felder stehen. Auch sie sehnen sich nach Wasser, aber sie blühen.
Hier einige "Sonnen Fotos":










Den Kamelen, denen ich immer wieder mal bei meinem Radtouren begegne, sind nun ganz nackig, haben ihre Winterwolle ganz verloren .....und ich glaube, denen macht die Hitze nichts.


1 Kommentar:

  1. Är ni kvar på Öland!? Trodde ni åkt hem för länge sen, men i år är man inte med när det gäller vår och sommar, det har varit sommar ända sen början på maj så man har blivit lite vimsig. Det är iaf äckligt varmt med sina 30 grader hela tiden och det enda man kan göra är att försöka vattna. "Försöka" är rätta ordet, för det är ju bevattningsförbud på det kommunala så det är brunnen som gäller och nu har den börjat sina. Ute i parken börjar dom små buskarna och treäden vissna, tre stycken har redan dött så nu hoppas jag på det utlovade regnet i helgen som kommer. Men...dom (SMHI) har lovat hela säsongen och vi har bara fått 11 mm sen i mars!

    Jag ska hälsa från er till Eva när jag pratar med henne!
    KRAM/Susie

    AntwortenLöschen